tisdag 17 april 2012

Karins spröda småkakor!






























Här kommer mitt recept på små, goda, enkla kakor som går snabbt att slänga ihop!

Du behöver:
100 g smör (rumstempererat)
1 dl socker
ca 2 msk mörk sirap (ljus går lika bra, men mörk ger en djupare smak tillsammans med kakaon)
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
2 dl mjöl
Mandlar, lagom många

Rör ihop det mjuka smöret med socker och sirap och rör tills det är pösigt. Blanda i kakao och vaniljsocker och sedan bikarbonat. Ta därefter i mjölet och knåda med händerna till en fast deg. Dela degen i fyra delar, rulla ut till korvar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ut korvarna en aning. Hacka mandeln och tryck ner dem lite försiktigt på de långa korvarna. Grädda sedan i mitten av ugnen på 175° i 15 min. Låt plåten vila ett par minuter och skär sedan längderna till kakor, gärna lite snett så att kakorna blir som små snittar.

Smaklig sötsaksspis!

1 kommentar: