lördag 1 oktober 2011

Mustig Fisksoppa med Saffran








































Detta är en jättegod soppa som går att göra på både färsk eller fryst fisk.
4-6 portioner
Du behöver:

1/2 purjolök
1/4-1/2 fänkål (lite beroende på hur stor den är)
1 näve vitkål (efter hackning)
2 potatisar
1 morot
ca 200 g laxfilé
ca 400 g vit fisk, exempelvis torsk eller sej
ca 50 g räkor
1 paket "crabsticks"
1 l vatten
2-3 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 g saffran (1 paket)
salt

Hacka purjolöken och fräs i olivolja på medelhög värme i en stor gryta. Tärna fänkål, vitkål, potatis och morot och tillsätt till purjolöken. Låt fräsa några minuter. Häll över vinet, vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock i ca 10-15 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt grädde och saffran, samt salta efter smak. Tärna fisken och crabsticksen och tillsätt dem till soppan. Räkorna läggs i ca 2 minuter efter fisken. Låt soppan koka upp och ha koll på när fisken blir klar. Det tar ca 5 minuter.

Smaklig spis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar