onsdag 14 september 2011

Gräddig champinjonpasta med rostade solrosfrön och chilismak!







































En snabb och enkel vegetarisk vardagsrätt. Nyttig och supergod!

Du behöver:

5 stora champinjoner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1/2 färsk röd chilifrukt
1/2 mellanstor zucchini
1/2 dl solrosfrön
ca 1-2 dl créme fraiche (eller för ett smalare alternativ 1/2 dl créme fraiche och 1 dl mjölk)
1 tomat
Ett knippe färsk basilika
Örtsalt
Svartpeppar

Pasta, helst spaghetti.

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de blir gyllene. Ställ sedan åt sidan och låt svalna.
Finhacka lök, vitlök och chili och fräs i olivolja på medelhög värme. Hacka champinjonerna och zucchinin och låt fräsa med löken. Hacka basilikan och tillsätt den tillsammans med örtsalt och peppar. Skär sedan tomaten i lagom stora bitar och låt den fräsa med i ca 5 -10 min. Grovhacka nu försiktigt solrosfröna och tillsätt i pannan. Tillsätt créme fraiche och eventuell mjölk och låt puttra i ett par minuter.
Häll såsen över den nykokta spaghettin och rör runt.

Servera gärna med riven parmesanost och garnera med färsk basilika!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar